SKLADIŠČENJE

WPC deske pred vgradnjo hranite na suhem in dobro prezračenemu mestu. V primeru neustreznega skladiščenja, se reklamacija ne upošteva.

NAVODILA ZA MONTAŽO ZA WPC DESKE

Na stiku dveh WPC desk morata biti dve podložni letvi in nikoli le ena. Vsak konec deske mora biti pritrjen na svojo podložno letev.

Razmak med dvema podložnima letvama mora biti do 35 cm in NE več.

Pomembno: pred vijačenjem kovinskih pritrdil (sponk) je potrebno predhodno izvrtati izvrtino premera 2,5mm v podkonstrukcijo. WPC material ima namreč visoko gostoto, ki ne dovoljuje neposrednega vijačenja. V tem primeru lahko podkonstrukcija poči ali celo zlomi.

WPC plošče lahko vgrajujemo na:

Betonsko ploščo:

  • naklon površine mora biti 5 mm/m’.
  • razmik med dvema elementoma podkonstrukcije je do 35 cm. razmik zavisi od predvidene stopnje obremenitve.
  • na mestu, kjer je stičišče dveh WPC plošč, je potrebno postaviti dve WPC podkonstrukcije

Na drenažo:

  • podložna konstrukcija mora biti točkovno podložena, primerna razdalja med točkami je 500 mm. Točkovno podlago lahko predstavlja betonska plošča velikosti 200×200 mm
  • površina mora imeti rahel naklon, ki omogoča odtekanje vode.

Zaključek WPC desk je pokrit z zaključno letvijo oblike “L” (zaradi lepšega izgleda). Zaključne letve oblike “L” se nikoli ne montirajo ob zidovih in betonskih robnikih.

Zaključni pokrovček

  • namenjen za pokrivanje ravnih zaključkov desk,
  • poraba po potrebi, oz. odvisna od robnih površin.

NAVODILA ZA ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE

WPC plošče lahko čistimo z mokro krpo, brusnim papirjem (P200) ali z visokotlačnim brizganjem (WAP).V vodo lahko dodate tudi nevtralno čistilo. Ne priporočamo agresivnih čistil, saj le te lahko razkrajajo površino desk.

Dodajamo tudi nekaj primerov čiščenja:

  • vodni madeži: Na površini desk, ki so ravnokar vgrajene, se lahko potem, ko voda izhlapi, pojavijo t.i. vodni madeži. To je le začasen pojav, ki po 1-2 mesecih sam od sebe popolnoma izgine. Madeže se lahko odstrani tudi z jekleno volno.
  • blato, prah…..lahko odstranimo z vročo vodo, ki ji dodamo blago čistilo. Trdovratnejše madeže lahko odstranite s krtačo.
  • Praske, oljni madeži, madeži od črnega vina in podobni madeži: lahko uporabljate jekleno volno ali brusni papir z granulacijo 220. Madež rahlo pobrusimo in umijemo z vročo vodo.

Na splošno vzdrževanje WPC plošč ni potrebno, kar je tudi ena od prednosti tega izdelka.Življenjsko dobo WPC plošč pa lahko podaljšamo z premazovanjem in zaščito površin. Uporabite lahko isto olje, kot se uporablja za zunanje lesene talne obloge. Olje se vpije v površino WPC plošč in preprečuje vstop vode. Po premazu postane površine plošče bolj intenzivna.